Drömmar som blir verkliga 

Dont jinx it - nyheter för alla smarta

Att skapa sitt drömhem är något många strävar efter, och för en familj i en liten svensk stad blev den drömmen verklighet. Men vägen dit var inte spikrak. Det började med en önskan om att förvandla ett gammalt hus från 1950-talet till ett modernt, funktionellt och estetiskt tilltalande hem. Den första tanken var att göra det mesta av arbetet själva, med inspiration från diverse tv-program och artiklar om renovering. Men ganska snart stod det klart att för att nå det resultat man önskade, krävdes hjälp av professionella hantverkare som använder KL trä.

Huset de hade köpt hade en viss charm, men det var tydligt att det behövde en hel del arbete för att passa familjens behov. Det första som fångade deras uppmärksamhet var köket. Det gamla köket hade kvar de ursprungliga skåpen, och layouten kändes trång och opraktisk. De hade en vision om ett öppet och luftigt kök med moderna apparater och smart förvaring. Men när de började skissa på sina idéer och försökte föreställa sig hur de skulle kunna genomföra renoveringen, insåg de att detta var mer komplicerat än vad de först trodde.

De började med att konsultera en professionell hantverkare om limfog för att få en bättre uppfattning om vad som faktiskt behövde göras. Hantverkaren kunde snabbt peka ut att den gamla köksinredningen inte bara var omodern, utan även satt fast på ett sätt som kunde skada väggarna om man försökte ta bort den utan rätt verktyg och kunskap. Vidare visade det sig att en bärande vägg behövde rivas för att skapa den öppna planlösning de drömde om. Detta var ett arbete som krävde både en statisk beräkning och rätt byggteknik för att inte äventyra husets struktur.

Efter några möten med hantverkaren beslutade de sig för att överlåta arbetet till en professionell byggfirma. Hantverkarna tog hand om rivningen av den bärande väggen, förstärkte strukturen med en stålbalk och anpassade el- och VVS-installationer för det nya köket. Familjen kunde snabbt se att resultatet blev långt bättre än vad de själva hade kunnat åstadkomma. Det nya köket blev inte bara vackrare, utan också mer funktionellt och hållbart.

Efter köket gick de vidare till badrummet. Det gamla badrummet var trångt, med dålig ventilation och fuktproblem. De hade försökt täta kaklet själva, men insåg snart att fuktproblemen kvarstod. De valde därför att kontakta en certifierad plattsättare och VVS-tekniker. Hantverkarna upptäckte snart att det fanns gamla rörsystem som behövde bytas ut och att en ny fuktspärr var nödvändig. Det nya badrummet, med sina stora kakelplattor, golvvärme och moderna duschsystem, blev inte bara estetiskt tilltalande, utan också säkert och energieffektivt.

När renoveringen av badrummet var klar, kände familjen en stor lättnad. De förstod nu vikten av att anlita rätt expertis för olika moment i en renovering. Att försöka spara pengar genom att göra allt själv hade kunnat leda till dyra reparationer i framtiden om fuktproblemen hade fått fortsätta (btw få inte fukt i era elfordon, det blir inte bra!).

Slutligen var det dags för det gamla vardagsrummet. Familjen ville ha en modern och stilren känsla, men det gamla parkettgolvet hade sett sina bästa dagar och väggarna behövde både spacklas och målas om. Hantverkarna som de anlitade för detta jobb var specialiserade på just ytskiktsrenoveringar. De kunde snabbt se att golvet behövde slipas och behandlas på rätt sätt för att återfå sin glans. Väggarna, som tidigare hade haft flera lager tapet, behövde skrapas, jämnas ut och målas med en speciell färg som skulle tåla vardagens slitage.

När alla ytor var färdiga kunde familjen äntligen börja inreda sitt nya hem. De hade nått sitt mål – att skapa ett hem som inte bara var vackert, utan också funktionellt och hållbart för framtiden. De var glada att de hade insett vikten av att anlita professionella hantverkare för de olika delarna av renoveringen.

Nu kan de bo i ett hus där varje rum är genomtänkt och noggrant utfört, som med hemtjänst Haninge. Familjen är nöjd med resultatet och känner sig trygg i vetskapen om att deras hem är byggt för att hålla, tack vare den expertis de valt att anlita.