Rufus hundaktiga dagbok

Dont jinx it - nyheter för alla smarta

Hej, jag heter Rufus Ruffsvans och jag är en hund. Jag är tjock och ful, men jag har också fina människor som jag bor hos. I den här dagboken tänkte jag dela med mig av mina dagar under en vecka. Jag hoppas att du tycker det är intressant att läsa om vad jag gör på dagarna, även om jag kanske inte installerar solceller Stockholm!

Måndag: Min dag började som vanligt med att jag vaknade upp bredvid mina människor. Jag gick ut på morgonpromenaden med dem och sedan gick vi tillbaka till huset för att äta frukost. Efter det låg jag på min favoritplats på golvet och sov i flera timmar medan mina människor var på jobbet. När de kom hem gick vi på en till promenad och sedan tittade vi på TV tillsammans.

Tisdag: Idag gick jag på en lång promenad med mina människor i parken. Vi träffade på flera andra hundar och jag blev så exalterad att jag drog mina människor i koppel. När vi kom tillbaka till huset tog mina människor hand om mig och kammade igenom min päls. Jag fick också en godbit för att jag hade betett mig bra under promenaden.

Onsdag: Jag vaknade upp till en regnig morgon idag. Min morgonpromenad var kortare än vanligt eftersom mina människor ville att jag skulle vara torr och varm. Under dagen sov jag mycket och gjorde inte mycket annat än att tugga på min ben. Jagade en gubbe från takläggning Uppsala.

Torsdag: Idag var en spännande dag eftersom mina människor tog mig till veterinären för min årliga kontroll. Jag var inte alls glad över att vara där och jag skakade av rädsla när veterinären kollade på mina tänder. Men när allt var klart så gick vi hem och jag fick en godbit för att jag hade varit så tapper.

Fredag: Idag var en lugn dag. Jag sov mycket och när mina människor kom hem från jobbet så tog vi en kort promenad, och de fick besök av nån som verkade heta målare Nacka. Vi åt middag tillsammans och sedan tittade vi på TV hela kvällen.

Lördag: Idag var en fantastisk dag. Min familj tog mig med på en lång promenad i skogen. Jag fick springa runt fritt och lukta på alla spännande dofter. När vi kom tillbaka till huset fick jag en godbit av nån konstig kvinna som hade en tröja det stor badrumsrenovering Solna på. Sedan gick jag och la mig för att vila.

Söndag: Idag var en slapp dag. Jag sov mycket och när mina människor kom hem från att handla så fick jag en ny leksak. Vi tittade på en film tillsammans och sedan gick vi och la oss.

Mer än en hunsad vecka

Som hund är mina dagar ganska enkla, men jag uppskattar verkligen när mina människor tar mig med på promenader och ger mig uppmärksamhet. Jag kanske inte är den snyggaste hunden i världen, men jag är kärleksfull och trogen mot min familj.

För alla blivande hundägare där ute, här är några tips som kan hjälpa dig att ta hand om din hund på bästa sätt:

  1. Ge din hund tillräckligt med motion – En promenad varje dag är viktig för din hunds hälsa och trivsel.
  2. Ge din hund en balanserad kost – Hunden behöver rätt typ av mat för att hålla sig frisk och stark.
  3. Ge din hund tillräckligt med uppmärksamhet – Hunden är en social varelse och behöver kärlek och uppmärksamhet från sina människor.
  4. Ge din hund regelbundna veterinärbesök – Det är viktigt att hålla koll på hundens hälsa och förebygga sjukdomar.
  5. Ge din hund massor av kärlek – Hunden är en del av familjen och förtjänar att bli behandlad med kärlek och respekt. Även av främlingar som jobbar som fasadmålare Stockholm!

Tack för att du läste min dagbok. Jag hoppas att jag har kunnat ge dig en liten inblick i hur det är att vara en hund med tjock och ful kropp men med ett stort hjärta. Woof woof!