Spara pengar och kraft!

Dont jinx it - nyheter för alla smarta

Kära läsare,

Veckans brev är tillbaka. Ämnet är renoveringar, bland annat trapprenovering Stockholm med syfte att höja husets värde. Vi på redaktionen vill dela med oss av en viktig insikt som vi fått från en erfaren mäklare när det gäller att sälja ett hus. Mäklaren som skickat in brevet har många års erfarenhet av husförsäljningar. Mäklaren beskriver i inledningen av sitt brev att syftet med detta läsarbrev är att upplysa om misstag som tyvärr är allt för vanliga. Det handlar om hur ”hemmafixare” kan orsaka skada på husets värde när de genomför renoveringar som egentligen kräver professionella hantverkare.

Många gånger har vi hört om situationer där en husägare bestämmer sig för att göra en omfattande renovering, så som en trapprenovering, själv, trots bristande kunskap eller erfarenhet. Det kan handla om allt från att installera el eller rör, till att bygga ut eller bygga om. Resultatet kan vara allt från kosmetiska missar till allvarliga brister som kan minska husets värde och vara farliga för dess invånare. Mäklaren menar på att syftet oftast är att man vill spara pengar men att det allt för ofta leder till större kostnader. Om man anlitar professionella hantverkare redan från start kan kostnaden bli betydligt mindre än om det krävs reparationer innan själva renoveringen.

Mäklaren skriver i sitt brev ”Som erfarna mäklare vill jag poängtera vikten av att anlita professionella hantverkare för större renoveringsobjekt. Elektriker, snickare, golvläggare och andra yrkesgrupper har de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna för att genomföra arbetet fackmannamässigt och enligt gällande regler och föreskrifter”. Genom att anlita dessa yrkesgrupper kan man vara säker på att renoveringen utförs på ett säkert och korrekt sätt, vilket också kommer att öka husets värde och dess attraktivitet på marknaden.

Vi uppmanar er som planerar att genomföra en renovering i stil med trappmålning att noga överväga om det verkligen är något ni själva kan hantera eller om det är bättre att anlita professionell hjälp. Att ta det extra steget och investera i rätt arbetskraft kan vara en klok investering för både din och husets framtid.

Tack för att ni läste och vi önskar er allt gott!

Vänliga hälsningar, Redaktionen